Què son els Defectes Refractius?

By in
905
Què son els Defectes Refractius?

Què són els defectes refractius?

Els defectes refractius o de graduació provoquen un enfocament defectuós de les imatges sobre la retina. Són la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme.

Si aquests defectes apareixen en la infància i no són detectats, poden donar lloc a un problema d’ull gandul, ja que la visió es desenvolupa en els primers anys de vida..

 

Per què es produeixen?

La capacitat que té l’ull d’enfocar els objectes perquè es projectin de forma adequada és deguda a dos factors:

– El globus ocular té dues lents, la còrnia i el cristal·lí, que habitualment són perfectament esfèriques i regulars, i que permeten convergir els rajos de llum sobre la retina. En l’astigmatisme, una de les lents no és completament regular, per la qual cosa es produeix una distorsió dels rajos de llum.

– Longitud axial o diàmetre del globus ocular. Segons si l’ull és més llarg (miop) o més curt (hipermetrop), comportarà una major o menor necessitat de convergir els rajos de llum.

La miopia, en créixer el nen, té tendència a augmentar, al contrari del que succeeix amb la *hipermetropia, que sol disminuir en créixer el nen, ja que es produeix un augment de la longitud del globus ocular.

 

Com es manifesta?

En el cas dels miops, solen queixar-se de mala visió d’objectes llunyans (la pissarra de la classe, la televisió) i en ocasions ajusten o acluquen els ulls per poder enfocar millor les imatges.

Els hipermetrops presenten amb freqüència símptomes de fatiga visual quan porten una estona llegint o escrivint, fins i tot cefalees i ulls vermells.

Els astigmàtics també poden patir cefalees i en ocasions, tant en la visió des de lluny com la de prop, poden apreciar les imatges de forma distorsionada (confondre lletres en la pissarra o en llegir).
Com és el tractament?

En els nens, els defectes de graduació es corregeixen habitualment amb ulleres. Les lents de contacte i la cirurgia refractiva són altres mètodes per corregir aquests defectes, però generalment s’empren en edats més avançades.

54321
(1 vote. Average 5 of 5)