Presbicia o vista cansada

PRESBICIA O VISTA CANSADA

Símptomes

Dificultats per enfocar imatges a menys de 50 cm., que va progressivament en augment. Es veuen les lletres borroses o oscil.lants. – Símptomes de fatiga visual , com ulls vermells, picor o, fins i tot, mal de cap quan es porta una estona fixant la vista en una distància propera.

Per què apareix ?

El primer que cal saber és que la presbícia és un procés fisiològic, natural, que afecta a tothom i que està lligat a l’envelliment de la persona.

L’acomodació , o capacitat d’enfocament , és deguda al complex que formen el múscul ciliar i el cristal·lí. El cristal·lí és una lent intraocular, flexible i transparent que juntament amb les contraccions i relaxacions del múscul ciliar permet enfocar les imatges a diferents distàncies.

En la presbícia conflueixen, en primer lloc la pèrdua de l’elasticitat del cristal·lí, juntament amb una feblesa del múscul ciliar.

Es pot prevenir ?

NO és possible evitar la presbícia. En funció de la predisposició genètica i de les activitats que realitzi la persona, la vista cansada apareixerà abans o de forma més tardana .

Tractament

La presbícia no es guareix. Existeixen 3 alternatives per corregir-la :

  • Ulleres, siguin monofocals (corregeixen només d’aprop ), bifocals (de lluny i de prop) i/o progressives ( de lluny, de prop i de distància intermèdia).
  • Lents de contacte progressives.
  • Cirurgia, que inclou diferents tècniques, com la cirurgia amb lents intraoculars o la cirurgia làser.

Per determinar el tractament adequat és imprescindible realitzar un estudi complet personalitzat, ja que factors com l’edat, la professió, les preferències personals i les característiques de l’ull influiran de forma molt notable en l’elecció de la tècnica més adequada .

NO HEM POGUT RESOLDRE ELS TEUS DUBTES?

Pots contactar em nosaltres sempre que ho necessitis.