La higiene visual

By in
33806
La higiene visual

En les darreres setmanes han sorgit vàries notícies que alerten del risc d’un augment dels casos de miopia degut al confinament i a la impossibilitat de sortir a l’aire lliure. Aquesta situació ens ha portat a un increment en l’ús de dispositius mòbils i pantalles. L’augment del nombre d’hores d’una persona en un entorn tancat propicia una reacció d’adaptació del sistema visual a ser més efectiu en tasques de visió propera, desenvolupant una miopía.
La situació es preveu especialment delicada en els nens, tenint en compte que els seus ulls estan en procés de creixement. Es considera que la principal causa d’aquest desenvolupament de miopia és el gran esforç del sistema acomodatiu lligat al sistema de convergencia que pot dur a terme a canvis refractius en ulls immadurs de manera irreversible.

Tenint en compte això. Què podem fer?

Es recomanen una sèrie de mesures d’higiene visual.
Què és la higiene visual? Són una sèrie de normes destinades a controlar factors que poden provocar efectes nocius sobre la visió.

Aquestes normes són:

• Treballar amb una bona il·luminació. Evitar que sigui directa i massa potent (podria enlluernar).

• No veure televisió o dispositius amb la llum apagada (posar focus de llum indirecta a l’habitació).

• No acostar-se massa a la pantalla o el llibre. Mantenir una distància aproximada d’uns 40 cm.

• Mantenir una postura correcta. Seure recolzant l’esquena sobre el respatller de la cadira i no girar el cap ni el coll.

• En activitats perllongades de visió propera hauríem de descansar mirant a objectes que estiguin lluny (més de 5 metres) durant 20 segons. Això s’hauria de repetir cada 20 minuts aproximadament.

• És important parpallejar de manera freqüent per evitar irritacions oculars i asegurar-nos que fem el parpalleig complert. Quan treballem amb dispositius electrònics disminuïm molt la freqüència. Això produeix l’evaporació d’aquesta i la molèstia posterior.

En qualsevol cas, si tenim algún problema de visió o molèsties oculars persistents és recomenable fer-se una revisió oftalmològica per descartar algún defecte de graduació o problema de salut ocular.

D.O.O. Sharon Rausa
Cap de Departament d’optometria
IO+D

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *