Estrabisme Infantil

Estrabisme Infantil

Estrabisme infantil

Què és l’estrabisme infantil?

L’estrabisme consisteix en la pèrdua de l’alineació dels ulls en l’enfocament d’un objecte; és a dir, quan els ulls miren en diferents direccions.

En la majoria dels casos, és un ull el que es desvia de forma permanent (l’estràbic), mentre que l’altre es manté ben alineat (ull dominant): però també hi ha casos en què l’estrabisme és intermitent, és a dir, que de vegades ocorre i de vegades no, i uns altres, en els quals hi ha alternança, és a dir, que de vegades desvia l’ull dret (l’ull dominant seria l’esquerre) i de vegades succeeix el contrari.

Per què és produeix?

Una de les principals causes és l’associació amb els defectes refractius, especialment amb la hipermetropia, que és el defecte de graduació més habitual que apareix en la infància.

També hi ha casos d’estrabisme anomenats congènits, és a dir, que apareixen en els primers 6 mesos de vida, i uns altres que apareixen en estats d’estrès emocional o físic del nen, com quadres febrils importants, malalties, o estrès davant un esdeveniment vital com una separació o problemes escolars importants.

Com es manifesta?

El principal signe és la desviació dels ulls, que solen detectar-la els pares.

A diferència del que succeeix amb els adults, el nen no veurà doble, ja que durant els 8 primers anys de vida la seva visió està en procés de maduració i el cervell és capaç d’anul·lar la visió procedent d’un dels ulls, fet que pot donar lloc, si aquesta situació es manté durant un temps perllongat, a un ull gandul.

 

Quin és el tractament?

En els casos secundaris a un defecte de graduació, la correcció de l’estrabisme mitjançant ulleres pot ser suficient.

Si ja s’ha desenvolupat un ull gandul, és molt probable que calgui tapar l’ull dominant amb un pegat durant un període de temps per recuperar la visió de l’ull estràbic. La correcció amb cirurgia es reserva per si, una vegada corregits els defectes refractius, en l’ull gandul persisteix la desviació de forma significativa; sol realitzar-se amb anestèsia general i amb caràcter ambulatori.

NO HEM POGUT RESOLDRE ELS TEUS DUBTES?

Pots contactar em nosaltres sempre que ho necessitis.