Astigmatisme

Què és l’astigmatisme?

És un defecte de refracció en que les persones afectades presenten una distorsió en la visió, tant de lluny com de prop. L’astigmatisme acostuma a presentar-se combinat amb la miopia i la hipermetropia i acostuma a mantenir-se estable al llarg de tota la vida.

Símptomes

El més habitual és la distorsió de les imatges tant de lluny com de prop. Altres símptomes poden ser confondre lletres, sobretot de lluny (cartells, pissarra), dificultats per veure detalls subtils i mals de cap o símptomes de fatiga visual.

Pot prevenir-se?

No es pot prevenir, però si diagnosticar en una revisió oftalmològica. Especialment recomanable la revisió oftalmològica en els nens, ja que pot ser causa d’ambliopia o ull gandul.

Per què apareix ?

La còrnia, lent transparent situada a la superfície de l’ull, acostuma a ser completament esfèrica i regular. En l’astigmatisme existeix una deformació de la còrnia, de manera que adopta una forma el·líptica o ovalada. Existeix una freqüent predisposició genètica, tot i que també pot aparèixer per cicatrius o lesions en la còrnia causades per traumatismes, cirurgies o altres malalties.

Tractament

El més freqüent és la correcció amb ulleres o lents de contacte.
La correcció quirúrgica de l’astigmatisme inclou diferents opcions :
  • Cirurgia làser aplicada sobre la còrnia .
  • Incisions arqüates realitzades a la còrnia, molt precises, per regularitzar la curvatura cornial .
  • Implants de lents intraoculars toriques fàquiques ( col·locades entre l’iris i el cristal·lí) o pseudofàquiques (extraient el cristal·lí).
Serà imprescindible realitzar un complet estudi oftalmològic per determinar quina és la tècnica quirúrgica més adequada.

NO HEM POGUT RESOLDRE ELS TEUS DUBTES?

Pots contactar em nosaltres sempre que ho necessitis.